Drone med kamera

Er du filmentusiast, hobbymenneske eller professionel fotograf, så vil du kunne få meget glæde af en drone med kamera. Der findes mange muligheder for dig, der har en hobby indenfor luftfotografering. Før du har rigtige forudsætninger for at finde det rette drone kamera, så er det vigtig, at du har gjort nogle overvejelser omkring dine krav og behov. Der findes nemlig både løsninger til hobbymennesker og professionelle, som ofte vil have nogle vidt forskellige krav.

Afhængig af hvilken drone du køber, kan kameraet enten være inkluderet eller ekskluderet i prisen. Man bør gøre op med sig selv, om man ønsker at købe en drone med kamera, eller om man hellere vil købe kameraet separat. Såfremt du køber dronen på nettet, så er det vigtigt at læse produktbeskrivelsen grundigt i gennem. Selvom der er et kamera på billedet med dronen, så er det ikke ensbetydende med, at det er inkluderet i prisen.

Drone med kamera

Det vil typisk være muligt at finde nogle gode tilbud på droner, hvor der er kamera inkluderet i prisen. Kvaliteten på kameraet vil i de fleste tilfælde svare til kvaliteten på selve dronen.  Køber du en billig drone, hvor der er et kamera inkluderet i prisen, skal du ikke forvente, at kameraet er i særlig høj kvalitet. Disse pakketilbud henvender sig primært til hobbymennesker, som ser drone flyvning som en fritidsbeskæftigelse. Dog er der også en række pakkeløsninger til professionelle, som har behov for et kamera med høj opløsning. Se også Parrot AR Drone 2.0Drone med kamera luftfoto

Drone uden kamera

Ønsker man at købe en drone til professionel brug, så kan det være fordelagtigt at købe kamera som tilbehør. Der findes rigtig mange forskellige drone kameraer i forskellige prisklasser og med vidt forskellige specifikationer.

 

En af de mest populære løsninger til professionel brug er et GoPro kamera, som skiller sig ud ved sin kompakte størrelse, høje billedkvalitet og generelt mange muligheder. Et GoPro kamera vil for eksempel være oplagt at bruge til en DJI Phantom drone. Modsat mange andre droner har DJI Phantom ikke et tilhørende kamera. Ved dronen er der i stedet en praktisk kameraholder, hvor man kan sætte et kamera fast.

 

Disse muligheder har du

Luftfoto – Synes du det kunne være sjovt at se dit hus oppefra, eller synes du det ville være fantastisk med et billede af landskabet fra luften? Så bør du kigge efter et drone kamera, hvor der er rig mulighed for at tage luftfotos. Det vil typisk være muligt at tage billeder på 100-200 meters afstand afhængig af rækkevidden for dronen og kameraet.

Videooptagelser fra luften: Det er naturligvis også muligt at optage videoer fra luften, som kan bruges til seriøse- og professionelle projekter eller blot for din egen fornøjelses skyld. Ikke desto mindre kan man optage nogle fantastiske videosekvenser fra luften.
Stil krav til dronens kamera

Det kan hurtigt blive en udfordring at lede efter den rette drone med kamera, hvis man ikke ved, hvad man egentlig skal kigge efter. Det gælder ligeledes, hvis man skal sammenligne to kameraer, hvor man er nødt til at sætte sig ind i de forskellige begreber. De professionelle kamerafolk ved typisk, hvad de skal kigge efter, mens hobbymenneskerne er tilbøjelige til at være på bar bund.

Kan man tilte kameraet? Hvis man gerne vil optage nogle unikke videoer, vil det være en fordel, hvis man kan tilte kameraet. På den måde har man mulighed for at optage video fra andre vinkler og få et bedre overblik.

Opløsning – Skal man kigge på hvor høj opløsning kameraet har, så bør man kigge efter antal MP (megapixels). Det er en vigtig faktor, da det er medvirkende til, hvor god billedkvaliteten er.

Antal billeder i sekundet – Det er en fordel at købe et kamera, der kan optage mange billeder i sekundet. Det gælder især for dig, der skal bruge et professionelt kamera, så du kan tage billeder og videooptagelser fra luften.

Øvrige funktioner – Hvor lang batteritid har kameraet? Er det praktisk i alt slags vejr? Kan man filme i HD-opløsning? Disse og andre spørgsmål bør du stille til de drone kameraer.