De bedste droner på markedet

Droner har eksisteret i rigtig mange år. De fleste kender i dag droner som fjernstyrede helikoptere, som bliver brugt af både professionelle og hobbyister. I de seneste år er det blevet mere almindeligt at eje en drone. Droner er hurtigt blevet et hit i både Danmark og udlandet, og populariteten er fortsat stigende. For de fleste betragtes en drone som et stykke legetøj, som man kan få rigtig mange timer til at gå med.

Har man fulgt med i udviklingen, ved man at teknologien indenfor droner er gået rigtig stærkt. En drone kan ikke sammenlignes med almindelige fjernstyrede helikoptere, som blot har den egenskab, at de kan flyve.  Med en drone får du mulighed for at tage fantastiske billeder og videooptagelser over landskabet. Dermed kan en drone bruges af både amatører som tager billeder for fornøjelsen skyld, samt professionelle fotografer der vil tage nogen unikke billeder over landskabet. Ved nogen droner vil det være muligt at komme op i 250-300 meters højde, hvilket giver nogen helt unikke muligheder for at tage billeder og videoer.

Når man skal købe en drone for første gang, kan det være svært at adskille de mange droner fra i hinanden. Vi har valgt at lave en top 7 liste over de bedste droner, som vi vil præsentere jer for i det følgende afsnit

De bedste droner på markedet

DJI  Phantom 4

DJI Phantom 4 Pro drone

Phantom 4 er en voldsom opgradering af DJI’s forrige drone i Phantom serien. DJI Phantom 4 er en drone i absolut topklasse med alle de features og muligheder dronen giver, er det absolut det bedste bud på en super hobby drone for den ambitiøse drone pilot.

4’eren kommer med sig eget indbyggede kamera –  et lækkert og professionelt et af slagsen, nemlig som optager i 4K-opløsning med 60 FPS og en komprimeringen H.264. Ta’ den GoPro.

DJI 4 Phantom kamera

Phantom 4 har et væld af indbyggede sensorer og er derfor mere sikker at flyve med en dens forgængere. Den har markant længere batteritid og du kan nu vælge hvilke frekvens du vil kommunikere med dronen på. Det er ret fikst når man er flere, som flyver droner sammen.

DJI Phantom 4 er vores helt klare anbefaling. Læs mere om DJI Phantom 4 her.

DJI Phantom 2 vision

DJI Phantom 2

I den høje prisklasse har vi DJI Phantom 2 Vision, som er en ny- og opdateret udgave af DJI Phantom 2. Det er en unik drone, som består af alle de mest populære funktioner og tilbehør fra de tidligere udgaver. Dronen er udstyret med et HD-kamera og reciever, som man skal købe separat ved DJI Phantom 2. Wifi-forbindelsen er blevet stærkt forbedret sammenlignet med de tidligere udgaver, hvilket giver en rækkevidde på op til 300 meter.

Med den gratis DJI Phantom app får du fuld kamerakontrol, hvor signalet kun er forsinket med 0,1-0,3 sekund. Med det medfølgende påhæng er det muligt at sætte sin smartphone fast på selve fjernbetjeningen. DJI Phantom 2 Vision er en af de første droner med indbygget kamera, hvilket naturligvis også har påvirket prisen.

Det indbyggede kamera kan tage 14 megapixels-billeder og optage videoer i 1080p HD. Dronen er lidt større og tungere end den klassiske Phantom. Producenten har af den grund udstyret den med større propeller med en længde på 23 cm. for at gøre den mere strømeffektiv og opnå et bedre løft.

Batteritid: 25-30 minutter

Læs mere om DJI Phantom 2 Vision

AR Drone 2.0

AR Drone 2.0

Tager man udgangspunkt i de professionelle droner, så befinder AR Drone 2.0 sig i den lave prisklasse. Den første AR Drone kom på markedet i 2010, og sidenhen er der blevet udgivet en række opdateringer. Designmæssigt skiller den sig ud fra andre droner, og det er endda muligt at ændre design på den. Derudover differentierer den sig ved ikke at benytte en almindelig fjernbetjening til at styre dronen.  Ved at downloade den tilhørende app til enten Android, iPhone eller iPad kan du styre dronen med din smartphone eller tablet. Med denne app har du bl.a. mulighed for at programmere din helt egen rute og følge med i live-optagelserne fra luften.

AR Drone 2.0 har et indbygget kamera, hvor du kan tage fantastiske billeder og videoer. Efterfølgende kan du vælge at overføre din videooptagelse til computeren og / eller uploade det på de sociale medier. Der følger et skjold med i pakken, som øger sikkerheden ved eventuelle styrt. Denne krone kan flyve 50 meter op i luften, således at den kan tage perfekte billeder af landskabet. Skulle dronen løbe tør for strøm under flyvning, vil den overtage styringen og lande sikkert på jorden indenfor kort tid. Du behøves derfor ikke bekymre dig for, om den lige pludselig styrter ned i 30 meters højde.

Batteritid: 12 minutter

Læs mere om AR Drone 2.0

DJI Phantom 2 vision +

DJI Phantom 2 vision + er den nyeste udgave af DJI Phantom 2 vision, hvor der er sket en række forbedringer på flere fronter. Den koster et par tusinde mere end den oprindelige model, men du får også noget for pengene. Men hvad er det så, der gør denne nye udgave bedre end den klassiske Phantom 2 vision?

Først og fremmest er der udviklet et kamera kun til denne drone, som nærmer sig de samme standarder som GoPro kameraer. Derudover har denne drone et tilknyttet kamerastabilisator, som er med tre akser. Den store fordel ved denne stabilisator er, at du kan tage knivskarpe billeder uden nogen rystelser. Det er endda muligt at tilte kameraet  op og ned. Med Phantom 2 vision+ kan du komme i gang med at flyve med det samme, da den er flyveklar fra pakken. Det eneste der du skal gøre er at oplade det medfølgende batteri, og så er du klar til at prøve dronen for første gang.

Via en rader kan du følge med i alle flyvedata direkte på din smartphone eller tablet. Dermed har du konstant kontrol over dronens position. Du kan ligeledes se, hvis dronen flyver skævt eller er ved at nå sin maksimum rækkevidde.

Hubsan X4 Mini Quadcopter

Hubsan X4 mini quadcopter

Selvom Hubsan X4 Mini Quadcopter vejer under 40 gram, så skal man ikke undervurdere den. Det er en avanceret drone, som også bliver brugt blandt erfarne drone-brugere. Det er en af de billigste droner på det danske marked. På trods af den lave pris følger der både ekstra propeller og batterier med i pakken. Der findes to udgaver af Hubsan X4 Mini Quadcopter, som er henholdsvis med og uden kamera. Modellen med kamera koster kun 70 kroner mere end versionen uden kamera, hvilket gør det til et attraktivt valg for mange danskere.

Det er muligt at flyve med dronen i mørke og tåge, da den er udstyret med 4 kraftige LED lys under hver propel. Man styrer dronen med en klassisk fjernbetjening, hvor man kan bestemme henholdsvis højde og hastighed samt retning. Dronen har en rækkevidde på 100 meter og er velegnet til udendørsbrug. Såfremt du vil filme med dronen, skal du købe et micro-SD-kort. Ved at følge manualen er det nemt at kalibrere og få overblik over dronens forskellige funktioner.  Med den lave vægt kan dronen svæve helt stille i luften, således at man kan tage knivskarpe billeder. Det tager omkring 30 minutter at lade dronen op.

Batteritid: 8-10 min.

Læs mere om Hubsan X4

DJI Phantom 2

Designmæssigt er der ikke den store forskel på DJI Phantom sammenlignet med den klassiske version DJI Phantom 1. Et af højdepunkterne ved denne drone er, at den har et integreret GPS auto-pilotsystem. Systemet sørger for, at dronen altid bevare den præcise højde og præcision, hvis du vælger at slippe fjernbetjeningen. Hvis forbindelsen mellem fjernbetjening og drone skulle risikere at forsvinde under flyvning, så kan man tage det helt roligt. Dronen har nemlig evnen til selv at flyve hjem til udgangspunktet, hvis det skulle ske.

Med DJI Phantom 2 har du altid det fulde overblik over strømforbruget. LED-lamperne advarer dig nemlig om lavt batteriforbrug, så du kan lade dronen op. Selve strømforbruget er blevet forbedret drastisk, således at man kan flyve med dronen i længere tid end hidtil. Batteriudskiftning foregår ved ”plug-and-play”-princippet, så du hurtigt og nemt kan skifte batteriet.

Selvstrammede propeller er endnu af forbedringerne ved denne Phantom drone. Når du først har sæt propeller fast, skal du ikke bekymre dig for om de falder af. Det tager kun ganske få minutter at samle Phantom 2 og lære styringen at kende.

Batteritid: 25 min.

DJI Phantom FC40

DJI Phantom FC40 er blandt de mest populære droner med tilknyttet kamera. Kameraet kan optage i 720p HD, så man kan tage nogen rigtig fine billeder. Kameraet kan ikke måle sig med GoPro o.l., men vil være et fint alternativ for uerfarne drone-brugere. Såfremt du ikke kan stille dig tilfreds med kameraet, kan du nemt udskifte det med et andet kamera.

Via en app til Android og iOS kan du følge med i, hvad kameraet optager i det pågældende sekund. Af den grund bliver det nemmere at styre dronen og ikke mindst optage bedre videoer på grund af det store overblik. Kameraet benytter sig af 10x digital zoom, så du kan tage nogen unikke billeder fra luften. Når du modtager dronen, skal du blot sætte kameraet på dronen og kalibrere fjernbetjeningen. Efter du har fulgt de to simple trin, er du klar til at sende dronen i luften for første gang. Prismæssigt er det en drone i mellemklassen, som er henvendt til både hobbyister og fotografer. DJI Phantom FC40 er en brugervenlig drone, som klarer sig bedre end de fleste andre droner i samme prisklasse.

Batteritid: 10-15 minutter

Gratis e-bog om droner – Den komplette køberguide til hobbyister og professionelle

Hos www.dronergear.dk har vi fået lavet en e-bog om droner, som du kan hente kvit og frit. E-bogen skal gøre dig bedre rustet til at finde den helt rette drone til dig med henblik på dine krav og dit niveau. Du kan desuden forvente at læse en masse tips og tricks, som du med fordel kan benytte dig af.

Gå til forside med Droner