DJI Phantom 2 vision

DJI Phantom 2 vision er en ny- og videreudviklet udgave af DJI Phantom 2. I artiklen vil vi fokusere på, hvad der adskiller DJI Phantom 2 vision fra den klassiske model, DJI Phantom drone. Den nye version er en løsning, hvor man har benyttet sig af de bedste funktioner for at skabe en unik drone. Der er bl.a. sket nogle forbedringer i forhold til kamera, fjernbetjening og flyveafstand, som vi kommer meget mere ind på i artiklen.

Indbygget kamera med nye funktioner

DJI Phantom 2 vision kan nu prale med at være den første DJI drone med et tilknyttet HD-kamera. Kameraet er desuden tilknyttet wifi, som gør det muligt at styre kameraet via sin smartphone. Med sin smartphone har man mulighed for at tilte kameraet ved behov. Denne specielle vippefunktion gør det muligt at tage mere levende billeder og film, når dronen er oppe i luften. Du har konstant mulighed for at se, hvad kameraet ser på jorden via din smartphone. Kameraet er i meget høj kvalitet med 14 megapixels og 1080p HD-billede. Kameraet kan tage op til 60 billeder i sekundet.

Læs mere og køb den populære DJI Phantom 2 vision drone hos DanDrone – Klik her

Selve kameraet er placeret på et gummiophæng, så man undgår vibrationer på film og billeder. Der er tale om vibrationsisolation, som har til formål at skabe bedre- og mere skarpe billeder. Som noget nyt er det desuden blevet muligt at tage fotos i RAW-format, hvilket er en af de store nyheder i forhold til kameraet. Der medfølger desuden et SD hukommelseskort, så man komme i gang med at filme med det samme. Modsat de forrige droner, så har DJI selv stået for udvikling og produktion af dette kamera.

Sådan får du forbindelse til HD-kameraet på din DJI Phantom drone via din iPhone:

  1. Klik på ”Indstillinger” på din smartphone eller tablet
  2. Klik på ”Wifi”
  3. Søg efter netværk i området
  4. Vælg det netværk der hedder dette: ”Phantom_100cb6” (eller noget lignende)

Derefter har du tilkoblet din smartphone og kamera, som du kan styre fra din DJI VISION app. I toppen af skærmen kan du se, om tilkoblingen er lykkedes. Dernæst kan du klikke dig ind på kameraikonet, hvor du gerne skulle kunne se direkte billeder fra dronens kamera.

DJI Phantom 2 Vision

Fjernbetjening

Der er også sket nogle ændringer / forbedringer i forhold til fjernbetjeningen ved DJI Phantom drone 2 vision, som er værd at kigge nærmere på. På den nye fjernbetjening er der en holder, hvor man kan placere sin smartphone. Dermed kan man kan bruge sin iPhone som skærm. Du har altså både mulighed for at styre selve dronen, samtidig med at du kan følge med på skærmen. Til højre for holderen sidder der en lille Wifi-forstærker, som er forbundet til din smartphone. På din smartphone har du mulighed for, at se hvor højt dronen er oppe, hvor langt den er fra dig, og hvor meget strøm der er tilbage via deres app. Af andre funktioner på denne app kan nævnes deling på sociale medier, radar og synkronisering. På nettet kan du hente denne gratis applikation til både Android og iOS.

Med den nye model får man et GPS-baseret autopilotsystem, som er nemt at styre. Wifi-forbindelsen er forbedret i forhold til tidligere modeller, hvor rækkevidden er blevet større. Med den forbedrede forbindelse, er der kun en forsinkelse på 0,1-0,3 sekunder. Med andre ord vil dronen reagere med det samme, du vælger at skifte retning eller afstand på dronen.

Større propeller

Sammenligner man med den klassiske DJI Phantom drone, så er denne model en anelse tungere. Det vil typisk være en ulempe med en tung drone, da det vil kunne sænke flyvehastigheden. Dog har man fundet den løsning at udstyre dronen med ekstra store propeller, så den har lettere ved at komme op i luften. Propellerne er ca. 23 cm. lange og er blevet væsentlig bredere. Udover det forbedrede løft ved flyvning vil de store propeller også bidrage til at gøre dronen mere strømeffektiv. Dronen er udstyret med fire selvstrammende propeller, så propellerne konstant sidder stramt under flyvning.

Flyveafstand / flyvetid

Den nye DJI drone 2 vision har en flyveafstand på 300 meter, som er en væsentlig forbedring. Den forbedrede flyveafstand skyldes i høj grad det forstærkede Wifi-signal fra dronen. Der er en sendersekvens på 5,8 Ghz, hvor DJI Phantom og DJI Phantom 2 kun har en senderfrekvens på 2,4 Ghz. Den nye DJI Phantom drone har et stort rum til batterier, hvilket gør det muligt at indsætte et større batteri end hidtil. DJI Phantom drone 2 vision bruger 5200 mAh-batterier, som næsten har den dobbelte flyvetid sammenlignet med den original DJI Phanton drone.

Den egentlig flyvetid afhænger bl.a. af vejret og måden man styrer dronen på. Som udgangspunkt kan man forvente, at dronen vil kunne være i luften i ca. 20-25 minutter. Det har aldrig været nemme at skifte batterier på en DJI Phantom drone, som kun tager ganske få sekunder. Du har mulighed for at følge med i, hvor meget strøm der er tilbage via det unikke LED board.

Køb DJI Phantom 2 vision drone hos DanDrone – Klik her

DJI Phantom 2 vision – Pris

Denne model har en vejledende pris på 7999 kr. hos de danske forhandlere. Sammenlignet med den oprindelige DJI Phantom 2 drone er den altså 2000 kr. dyrere, men det er der også en række grunde til. Ved DJI Phantom 2 vision medfølger der en række tilbehør, som man ellers var nødt til at købe separat. Den har bl.a. HD-kamera og reciever, som hurtigt kan løbe op i mange penge, hvis disse tilbehør skulle købes som tilbehør. Derudover er den markant forbedret på flere områder, som vi har været inde på i artiklen. Har man brug for et ekstra batteri, så koster det 499 kr.

DJI Phantom drone er den komplette drone, hvor man bl.a. får lang flyvetid, knivskarpt kamera samt kontrol og signal af kamera via smartphone. Generelt har man et væld af muligheder med denne drone, hvor der kun er benyttet de bedste materialer. Teknisk set kan du komme i gang med at bruge din nye DJI Phantom drone 2 vision med det samme, at du modtager den.

Alle former for programmering og sikkerhedsmæssige parametre er nemlig klaret på forhånd, så du ikke skal bruge tid på det. Dernæst er det op til dig at skifte mellem forskellige flyveindstillinger, indtil du finder den, der passer dig bedst. I forhold til sikkerhed har dronen en funktion, som gør at dronen altid vender tilbage til startspositionen. Klik dig ind hos forhandleren og læs meget mere om denne nye drone fra DJI.