DJI Phantom FC40

DJI Phantom FC40 er den nyeste udgave af DJI Phantom 1, som allerede har fået en masse gode anmeldelser fra en række store medier.

Indbygget kamera

Når du køber denne DJI Phantom drone følger der et FC40 kamera med i pakken. Ved at downloade DJI FC40 til din smartphone, har du mulighed for at se, hvad kameraet filmer i det pågældende øjeblik. Med applikationen kan du desuden tage billeder og optage videoer. Du kan finde denne app i App Store og Google Play. Derudover har du mulighed for at kigge dit album i gennem og finde dine bedste billeder og optagelser.

Kameraet optager i 720p/30fps HD. Den fungerer via en 2.4 Ghz Wifi-forbindelse,  og det understøttes af både iOS og Android. Forbindelsen giver First Person View, således at du kan streame billeder via din smartphone.  Med en rækkevidde på 100 meter har du mulighed for at optage fantastiske videoer langt oppe i luften. Det er derfor den helt rette drone til dig, der gerne vil i gang med at tage luftfotos/optagelser.

Læs mere og køb den populære DJI Phantom FC40 drone hos DanDrone – Klik her

Lækkert design

Designmæssigt er DJI Phantom FC40 i en klasse for sig selv, da den er utrolig kompakt og dermed nem at transportere. Designet bærer præg af høj kvalitet, hvilket hænger glimrende sammen med dronens mange funktioner. Der er garanti for at skabe en masse god opmærksomhed med denne drone. Hvis du vil sætte prikken over i’et designmæssigt, kan du påsætte de medfølgende klistermærker.

Ingen installation

En stor fordel ved denne DJI Phantom drone er, at du ikke skal bruge tid på opsætningen. Både hardware og software er nemlig installeret på forhånd, så den faktisk er klar til flyvning med det samme. Det eneste du skal gøre er at oplade batterierne og sætte de fire propeller på. I løbet af ganske få minutter kan du være klar til at flyve med din nye DJI Phantom FC40 drone for første gang.

Moderne fjernbetjening

Når du køber denne drone medfølger der både en fjernbetjening og en modtager. Fjernbetjeningen skal bruge 4 AA-batterier, og den kører på en 5,8Ghz frekvens. Med denne frekvens er det muligt at holde kontrol med dronen i en lang rækkevidde på 300 meter. Dog kan rækkevidden være varierende afhængig af, hvilket terræn du befinder dig i. Vælger du at flyve med dronen i et tætbebygget område eller et område med mange træer, så vil rækkevidden typisk være mindre. Det er endda muligt at flyve i nærheden af andre droner, uden at det vil påvirke forbindelsen. Du bruger din smartphone som skærm, så du hele tiden kan følge med i optagelserne. Frekvensen på fjernbetjeningen gør det muligt at bruge WiFi på kameraet.

Ligesom det gør sig gældende for de andre Phantom droner, så er sikkerheden høj vha. autopilot. Det er en fordel for dig, der endnu ikke har et teknisk højt niveau.

DJI Phantom FC40

Forskellige flyvemåder

Der er to flyvemåder, som er henholdsvis ”Attitude Control Mode” og ”GPS attitude”. Med Attitude Control Mode er det udelukkende op til dig at styre dronen. Modsat ved ”GPS Attitude” vil den automatisk blive styret ud fra GPS-koordinater. Du kan derfor vælge den flyvemåde, som passer bedst til dig og dit temperament. Dette er muligt ved hjælp GPS-modul og Naza-M autopilotsystem, som er indbygget i dronen. GPS-modulet har flere sensorer, som består af både et gyro-system, seks-akset accelerometer, kompas, højdemåler og digital kompas.

Sikkerhed hvis dronen mister forbindelsen

DJI Phantom FC40 har en praktisk funktion, som undgår at dronen styrter hvis forbindelsen svigter. Man kan være uheldig, at forbindelsen mellem drone og fjernbetjening ryger, men så er  der ingen grund til bekymring. I dette tilfælde vil dronen automatisk flyve tilbage til udgangspunktet. Dette er igen muligt ved hjælp af GPS-koordinatoren, som sørger for høj sikkerhed.

10-15 minutter flyvetid

Med DJI Phantom FC40 er det muligt at flyve i omkring 10-15 minutter. Den vejer nemlig kun 170 gram og har et stabilt 3S LiPo batteri, som gør det muligt at flyve i så lang tid. Flyvetiden kan variere alt efter område og hastighed. Det er muligt at flyve op til 10 m/s, mens den primære hastighed er omkring 6 m/s.

Advarsel ved lavt batteriniveau

Når man flyver med en drone, kan det under normale omstændigheder være svært at holde øje med batteriniveauet. Ved denne DJI Phantom drone vil du først og fremmest bliver advaret med blinkende rødt lys. Såfremt du ikke reagerer på denne advarsel, vil dronen selv sørge for at lande hurtigst muligt.

Følg med i retningen med LED-lys

Du har hele tiden mulighed for at følge med i hvilken vej dronen flyver, da dronen er udstyret med LED-lys. Disse lys er placeret under hver arm af dronen. Det er således muligt at flyve i både mørke og tåge, da lyset er meget kraftigt og svært at overse.

Disse ting skal du være opmærksom på inden flyvning

Som vi allerede har været inde på, tager det kun ganske kort tid at montere propellerne og indsætte batterierne. Inden du begynder flyvning er det vigtigt, at du finder dig et sikkert startpunkt, hvor underladet er fladt og uforstyrret. Sørg for at placere dronen et sted, hvor der ikke er bygninger eller træer i nærheden. Hvis du kommer til at slå fjernbetjeningen fra under flyvning, så er dronen heldigvis så intelligent, at den selv kan flyve tilbage. Derfor er det vigtigt, at du bliver ved samme udgangspunkt, som hvor du landede med dronen.

Køb DJI Phantom FC40 drone hos DanDrone – Klik her

Pris og målgruppe

Den vejledende pris på DJI Phantom FC40 ligger på 3499 kroner. Det er en individuel vurdering, om man mener det er en høj eller lav pris. Ikke desto mindre er denne drone et meget avanceret produkt, som imponerer på alle parametre. Det er den perfekte drone til dig, der har beskæftiget dig med droner i en længere tid og gerne vil have det bedste af det bedste. Brugervenligheden er høj, således at den også kan bruges af mindre erfarne hobby-interesserede. Hvis man benytter sig af manualen og øvrige guides på nettet, så vil man hurtigt lære dronen at kende. Det er vigtigt, at man til at starte med tager det stille og roligt og lærer de forskellige funktioner at kende.