DJI phantom 2

DJI Phantom 2 må i dag betegnes som en af de mest omtalte produkter indenfor droneverdenen. Sammenligner man med andre Phantom-droner, så er der sket en lang række forbedringer. Der er tale om en videreudvikling af DJI Phantom, som er den første generation i rækken. Vi har haft mulighed for at se nærmere på denne DJI Phantom drone, som har overrasket os positivt på mange parametre.

DJI Phantom 2 – Nem at samle

Læs mere og køb den populære DJI Phantom 2 drone hos DanDrone – Klik her

Det første man skal gøre når man modtager sin drone er selvfølgelig at samle den. Først og fremmest skal propellerne monteres, hvilket gøres ved blot at sætte dem ned i hver sin skrue på dronen. Der er fire propeller, som kan monteres i løbet af et minut. I den anledning skal man sørge for at de sidder korrekt fast, før man påbegynder den første flyvetur. Der følger en række klistermærker med, som du kan vælge at dekorere din drone med.

Dernæst skal man indsætte fire batterier i sin fjernbetjening, så den kommer og op køre. Alt i alt er det utroligt nemt at samle og montere delene på DJI Phantom 2. I løbet af kort tid kan du være klar til at prøve dronen for første gang. Ligeledes er det relativt simpelt at montere et kamera på dronen, hvis man ønsker det. Ved at følge en guide eller manual kan man sætte kameraet korrekt fast i løbet af et par minutter.

Kamerastabilisator

En af de helt store nyheder ved DJI Phamtom er, at det er muligt at montere Zenmuse H3-3D, som er en glimrende kamerastabilisator. Der er monteret et kabel i dronen, hvor selve monteringen foregår efter plug-and-play princippet. Det er en meget simpel metode, da du blot skal forbinde dronen og kamerastabilisator via ét stik. Dernæst skal man skrue den fast til dronen, og så er monteringen fuldført. Ved køb af Zenmuse følger der Anti Interference Board med i prisen. Formålet med det er er at fjerne evt. støj fra billedet, inden optagelsen til sidst bliver gemt på kameraet.

DJI Phantom 2

Længere flyvetid

Drone flyvetid

En anden stor nyhed DJI Phantom 2 er, at den har 50 % længere flyvetid end sin forgænger. En logisk forklaring ville være, at batteriet er blevet større, men det er faktisk ikke tilfældet. Den rigtige grund er i stedet, at teknologien er blevet bedre,  hvilket også kommer til udtryk på andre måder. Den oprindelige DJI Phantom drone kunne være i luften i omkring 10-15 minutter, mens den nyeste udgave kan flyve i op til 20-25 minutter. Det er en stor fremgang, som den nye drone har fået meget anerkendelse for. Nu er det muligt pludselig muligt at optage længere og bedre videoer, så man ikke bliver begrænset af en kort flyvetid.

Dronen er udstyret med et 5200mAh Lithium Polymer batteri, som må betegnes som en af de mest kraftfulde batterier indenfor droner. Det er en meget intelligens drone, som oplyser om overopladning, batterikapacitet m.m. Dermed slipper du for at batteriet eventuelt brænder sammen, fordi den er blevet overopladt. Det tager desuden ganske kort tid at udskifte batterierne, hvilket er endnu en stor fordel. Selve opladningen vil typisk tage mellem 1 og 1 ½ time, før batteriet er fuldt opladt.

Landing ved fejl

Det kan ske, at der pludselig opstår et brud på forbindelsen mellem drone og fjernbetjening. Skulle det ske, så er man heldigvis rigtig godt sikret med DJI Phantom 2. Såfremt man skulle miste forbindelsen undervejs flyver dronen automatisk tilbage til startpunktet. Der er derfor ingen risiko for at dronen pludselig styrter ned, bare fordi at forbindelsen er røget. Skulle det i mellemtiden ske at forbindelsen bliver genoprettet, så kan du nemt tage over med fjernbetjeningen igen.

Følg med i direkte optagelser

Bruger du din drone til at filme, så er det muligt at følge med i live-optagelserne. Via din iPhone eller iPad kan du se præcist hvad dronen ser. Med 16 Waypoint Ground Station systemet har du desuden mulighed for at planlægge din helt egen flyverute. På den måde kan du tage billeder og optage videoer, som sidder lige i skabet.

Propellerne er selvstrammende

Drone propeller selvstrammende

At propellerne er selvstrammende betyder, at de aldrig risikerer at ryge af under flyvning. Såfremt propellerne skulle være lidt løse, er de ganske nemme at stramme. Man kan enten vælge at bruge et redskab, men de kan også sagtens strammes uden værktøj. Som udgangspunkt er det dog slet ikke nødvendigt på grund af de selvstrammende propeller.

Orienteringskontrol

Drone home lock course lock orienteringskontrol

DJI Phantom 2 har to former for orienteringskontrol, som er henholdsvis ”Course Lock” og ”Home Lock”. Med Course Look sikrer man sig, at dronen altid vil flyve med fronten med udgangspunkt fra det sted man lettede. Det er bl.a. med til at gøre det lettere at flyve i cirkler, hvilket er en endnu en af forbedringerne i forhold til DJI Phantom. Den anden orienteringsfunktion ”Home Lock” sørger for, at dronen altid kan flyve tilbage til startpunktet. Det er en stor fordel, hvis du skulle risikere at miste orienteringen undervejs.

Stabil drone

Dronen vejer kun 1000 gram, så man skulle umiddelbart tro, at den ikke er særlig robust. Dog er dronen lavet af kraftig kvalitet, således at den kan holde til lidt af hvert. Den er designet til at kunne klare til de fleste mindre styrt, uden at det vil påvirke dronens funktionalitet. Dog er den selvfølgelig meget følsom overfor styrt ligesom alle andre droner. Dronen måler kun 29 x 29 x 18 cm., hvilket gør den ganske praktisk at transportere.

GPS-autopilot

Der er integreret GPS-autopilot i dronen, som gør at DJI Phantom 2 altid svæver over sit eget punkt. Det gælder både højde, dybde og bredde, som altid er meget præcist. Du kan dermed udelukkende fokusere på at tage de bedste billeder og / eller videooptagelser. Du får altid de nøjagtige data på, hvor dronen befinder sig.

Køb DJI Phantom 2 drone hos DanDrone – Klik her

Simpel controller

Det er også værd at tage et kig på DJI Phantom 2’s controller, som er simpel og samtidig enorm funktionel. Den ligger først og fremmest godt i hånden, samtidig med at den ikke har en masse unødvendige knapper. Med denne controller kan du styre både retning og højde, samtidig med at du kan tilkoble en iPhone. Der findes nemlig en applikation, som gør det muligt at følge med i optagelserne, bevæge kameraet på dronen og zoome ind og ud.