DJI Phantom

DJI Phantom er en fjernstyret drone, som allerede har fået stor succes på det danske marked. Dronens store succes skyldes blandt andet, at det er en drone med mange nye muligheder og innovative funktioner. DJI Innovations lancerede dronen i januar 2013, hvorefter der gik et par måneder, før den landede på de danske butikshylder.

DJI Phantom fås i flere modeller og versioner. Dji Phantom 2, Dji Phantom 3 og den nyeste DJI Phantom 4.

DJI Phantom

Flyveklar drone

Når du køber en DJI Phantom drone, bliver den leveret med alle de nødvendige dele. Den eneste undtagelse er, at du skal have 4 x AA batteriet til fjernbetjeningen. Det tager omkring 10 minutter at samle dronen, hvor du blot skal påsætte propellerne og landingsstellet på dronen.  Når du har gjort det, skal du sikre dig, at batteriet er ladet op.

Hvis du kan sætte flueben ved disse tre punkter, så er du klar til at flyve med dronen for første gang. Når du først har klaret den meget simple opsætning, har du to muligheder. Enten kan du bruge tid på at kigge manualen i gennem, eller også kan du bare springe ud i det. Såfremt man ikke har den store erfaring med flyvning af dronen, bør man læse manualen grundigt inden opstart. I den anledning kan det også være anbefalesværdigt at se nogen videoguides, hvor det er nemmere at få et indblik i styring af dronen og dens funktioner.

Læs mere og køb den populære DJI Phantom drone hos DanDrone – Klik her

Forskellige flyveindstillinger

Køber du DJI Phantom, så får du en drone med tre forskellige flyveindstillinger. Nedenfor kan du se hvilke tre indstillinger, der er tale om:

  • GPS: Fordelen ved denne flyveindstilling er, at dronen altid stabiliserer sig i luften, såfremt forbindelsen mellem drone og fjernbetjening svigter. Derudover sikrer denne indstilling, at dronen til hver en tid svæver over det valgte punkt på trods af vind. Det er muligt at sætte autopilot på, så du altid har fuld sikkerhed over din drone.
  • Attitude-kontrol: Ved denne indstilling vil dronen blive påvirket af vind. Den vil blive ved med at følge momentet, selvom du vælger at slippe fjernbetjeningen.
  • Manuel:  Den sidste mulighed er manuel kontrol, som kun er for de erfarne og eksperter indenfor flyvning med droner. Du får fuld kontrol over dronen og skal derfor have helt styr på dronen, hvis du vælger den flyveindstilling. Der vil komme mere kraft på motorerne, samtidig med at du vil kunne flyve i  cirkler.

 Så hurtigt kan den flyve

Hvis du flyver horisontalt, kan DJI Phantom komme op på 36 km/t, mens dronen kan stige med 22 km/t. Den præcise fart afhænger i høj grad af vejrforhold og kan desuden variere alt efter hvilken flyveindstilling du har valgt.

10-15 minutters flyvetid

Flyvetiden kan ligesom hastigheden variere, men vil typisk ligge mellem 10 og 15 minutter ved fuld opladning. Dronen er udstyret med et 3S LiPo batteri med 2200mAh. Batteriet vejer kun 170 gram, hvilket er en fordel for både hastighed og flyvetid. Der følger en oplader med i pakken, som kan lade dronens batteri op på ca. 60 minutter. Det kan være en fordel at købe et ekstra batteri, hvis det andet bliver brugt op. På længere sigt bør man skifte batteriet, da det er med til at forlænge flyvetiden.

Fungerer sammen med et GoPro kamera

Er du fotograf og / eller elsker du blot at tage fantastiske billeder og videooptagelser, så er DJI Phantom en glimrende drone. Med denne drone kan du nemlig tilkoble et GoPro kamera eller et hvilken som helst andet kamera, så du kan tage knivskarpe billeder fra luften. Et GoPro kamera vil typisk koste mellem 2000 og 3000 kr., men så får man også det bedste af det bedste. Det er helt op til dig, om du overhovedet ønsker at købe et kamera til din drone. Ved DJI Phamtom er der ikke et indbygget kamera, så man er nødt til at købe kameraet som tilbehør. Fordelen ved det er, at man kan finde et kamera, der passer til sine egne individuelle krav og behov. Det kun ganske kort tid at montere kameraet under dronen, så du kan komme i gang med at optage de smukkeste luftfotos.

DJI Phantom automatisk nødlanding

Automatisk nødlanding

DJI Phantom er en meget intelligent drone, som selv sørger for at nødlande, hvis forbindelsen ryger under flyvning. Dronen vil stige til 18 meters højde og flyve tilbage til det punkt, hvor du satte dronen i luften. Dette vil kun ske, hvis der er en svag eller ingen forbindelse mellem fjernbetjening og modtager. Du kan derfor holde dig helt i ro, hvis der skulle opstå problemer med forbindelsen. Hvis din drone skulle være ved at løbe tør for strøm, bliver du advaret ved, at det kraftige LED lys på dronen blinker. Dette lys er ikke til at overse, selvom dronen er højt oppe i luften, og / eller der er mørkt i området. I sådan en situation skal du hurtigst muligt sørge for at få dronen sikkert ned på jorden. Der er dog ingen grund til at gå i panik, da du har tilstrækkelig med tid til at flyve dronen tilbage til startpunktet. Hvis du mod anbefaling vælger at flyve videre med dronen efter advarslen, vil dronen lige så stille begynde og dale. Det vil nu ikke længere være muligt at øge højden, men du kan stadig styre retningen. Dronen kommer ned i en minimumhøjde, hvor den automatisk vil lande på jorden efter kort tid.

DJI-Phantom-rækkevide1

Op til 300 meter

Rækkevidden på DJI Phantom er op til 300 meter. Det er en meget imponerende rækkevidde sammenlignet med andre droner på markedet. Selvom den kan flyve op til 300 meter i luften, så skal du fortsat være opmærksom på de forskellige regler omkring flyvning med droner. Den endelige rækkevidde afhænger bl.a. af flyvemiljø og vejrforhold. Ikke desto mindre har du mulighed for at flyve langt op i luften med dronen og tage nogle unikke billeder og optagelser over landskabet.

 Den komplette drone

Hvis man har en stor interesse for droner, vil man næppe blive skuffet over den populære DJI Phantom. Den har alle de kvaliteter, som en god drone skal have. Ligesom det gør sig gældende for de andre DJI Phantom droner, så er kvaliteten rigtig høj. Det er ikke en tilfældighed, at dronen i dag er en af de mest sælgende droner. Dronen er desuden utrolig praktisk at transportere frem og tilbage. Den fylder ikke så meget, og det er kun nødvendigt at afmontere propellerne ved transport. Derfor er den glimrende at tage med på ferier og udflugter, hvor man gerne vil tage nogen spændende billeder og videooptagelser.

Køb DJI Phantom drone hos DanDrone – Klik her

Videooptagelser med DJI Phantom

Her ser du en video, hvor en DJI Phatom filmer fyrværkeri taget fra himlen. En smuk video, der er værd at bruge 4min og 7 sekunder på.

I denne video ser du smukke optagelse fra en DJI Phantom, der flyver ved Grand Canyon i USA. Se de smukke optagelser i høj opløsning i denne video på 2 min og 17 sekunder.

Se hvordan Niagrall falls ser ud fra himlen. Med de smukke optagelser fra DJI Phantom kan du se hvor smuk naturen er i Niagra Falls.

Se den nye Phantom 4 her